Til hovedinnhold

Få smarthus i dag!

Smarthus er et samlebegrep på produkter som benytter seg av teknologi for å styre ulike funksjoner i huset. Blant annet for å redusere energiforbruket.

Vi har lang erfaring med smarthussystemer og benytter oss av flere ulike leverandører. Med høye strømpriser har vi opplevd en betydelig andel av våre kunder som vil ha et slikt system for å redusere forbruket sitt. Dette kan du styre med et smarthus:

  • Lys
  • Varme
  • Brannalarm
  • Tyverialarm
  • Varmtvannsbereder
  • Div elektriske komponenter

Varme

Alle varmeløsninger kan kobles til et smarthussystem. Enten det er vannbåren varme, varmekabler, panelovner osv. Noen av produktene kommer med ferdig integrert smartfunksjon, mens med andre trengs for eksempel et smart-termostat. Det skal uansett ikke mye til for å gjøre et vanlig produkt om til et smart produkt.

Varmestyring kan både gjøres hjemme eller på hytta. Fordelen med dette er at du kan regulere temperaturen alt etter behov og spare mye strøm. Skal du være borte en helg? eller hva med en lengere ferie?

Du kan stille inn temperaturen så den er lav når du er borte, men på vei hjem kan du sette den opp til normal temperatur igjen. Du sparer penger og har full kontroll.

Styring av lys

Når det gjelder smartstyring av lys så kan det enten kobles til en app hvor du kan justere alt fra av/på til tidskontroll. Man kan også få installert egne hovedknapper i huset som for eksempel skrur på «alt» lys eller skrur av alt lys. 

En slik knapp kan være hendig å ha på soverommet for å være sikker på at alt har blitt slått av. I appen kan du for eksempel bestemme at lyset på soverommet skrur seg på med 40% dimming kl.07 på morgenen. Her er alt mulig.

Varmtvannsbereder

Noen av de nyeste varmtvannstankene på markedet har innebygd oppkobling mot smarthussystemer, men de fleste er "dumme". Ved å koble til en sensor til tanken som har innebygd Z-wave kan man koble den opp mot sitt foretrukne smarthussystem og dermed ha full kontroll. Siden varmtvannstanken er en av tingene i huset som bruker mye strøm, så kan det være en lønnsom investering.

Sikkerhet

Du kan koble til brannvarslere i systemet ditt. Hvis det skulle begynne å brenne gir de tidlig beskjed. Du kan legge inn egne innstillinger som for eksempel gjør at alt lys blir skrudd på samtidig

Du kan koble til sensorer på dører og vinduer som gir deg beskjed ved innbrudd. Hvis du kobler til sensorer inne og kameraovervåking kan du stille de inn til å ta opp film når alarmen går. 

Får du lekkasje vil du være glad for at du installerte en vann- og fuktmåler med vannstopp. Du får beskjed hvis det oppstår fukt i et uønsket område. Vannet blir stengt automatisk.